Zeilweekend Makkum-Enkhuizen-Makkum

Ook dit jaar was de eenmastklipper Onverwacht van schippers Hans en Maria voor één weekend de thuisbasis van La Dolce Vita.

Vrijdagavond in een echte VIP-bus gebracht naar het Friese Makkum om in te schepen en alvast te wennen aan het zeilgevoel. Nadat alles uit-, in- en omgepakt was en alles op zijn plaats stond was het tijd voor een bakje koffie en een hartelijk weerzien met Hans en Maria. Het werd een heel gezellig avondje aan boord, waar de nodige lachsalvo’s door de haven gingen.

Nadat zaterdagmorgen een aantal dames droog gedoucht hadden hebben we rustig ontbeten en het plan van aanpak doorgesproken met onze schippers. ’s Morgensvroeg was er nog niet veel wind, maar dat kwam wel goed. Eerst maar eens rustig de haven uit en dan op het IJsselmeer de zeilen hijsen. De meesten waren het nog niet verleerd, dus ging het mooi snel. Het was niet echt warm en er stond een mooi windje om te zeilen. Een aantal keren overstag gegaan en tegen een uur of 4 kwamen we aan in het zonnige Enkhuizen. De zeilen gestreken en een borrel aan dek gedronken op de goede vaart. Na het eten ons klaargemaakt voor een avondje Enkhuizen. Piratenjassen aan, de instrumenten in de aanslag en op naar de eerst kroeg: het Café aan de Haven. Het was er rustig tot op het moment dat La Dolce Vita naar binnen trok. We zijn er dan ook blijven hangen. Het werd een heel gezellig avondje. Het blijkt maar weer dat er binnen onze kapel ook mensen zijn met zangtalenten. De avond werd afgewisseld met een setje van ons en een aantal zangers.
Op zondagmorgen was er schrik, het was weer mistig, net als 2 jaar geleden. Maar gelukkig was dit een lichte mist en een voorbode voor een prachtig zonnige dag. We zijn rustig de haven uit gevaren en hebben de zeilen gehesen voor een zeer relaxte terugvaart naar Makkum. We hadden zuidwesten wind, dus de wind in de rug en konden dus heerlijk op het dek blijven liggen om te genieten van de zon. We hoefden geen enkele keer overstag. af en toe de zeilen aanspannen. Aangekomen in Makkum, de boel schoongemaakt en het dek geschrobd. Natuurlijk uitgebreid afscheid genomen van onze schippers Hans en Maria. (Niet te lang, want volgens één van onze kapelleden gaan we 1 keer in de 14 dagen zeilen!!).